fbpx

NIEUWS

Nieuws

Night Fever on tour in Nederland en België
NAJAAR 2022 | NIGHT FEVER

We kijken terug op drie fantastische openluchtconcerten in Ede, Nijmegen en Valkenburg. Nu is het tijd voor vakantie en Night Fever maakt zich deze zomer op voor een veelbelovend najaar in de Nederlandse theaters. Want de mannen keren terug met de ‘Live in Concert Show’ in het theater bij jou in de buurt. De band toert na jaren eindelijk weer door heel het land. Van Heerlen tot Hoorn en van Uden tot aan Roosendaal, dit seizoen slaat de band geen enkele Nederlandse fan over. Met maar liefst 18 shows op de planning wordt dit de grootste tour in Nederland voor de band ooit.

Ook programmeren wij dit jaar voor de allereerste keer bij onze zuiderburen. Night Fever is in december met maar liefst drie shows ook in België te zien. Brugge, Heist op den Berg en Mol we komen eraan!

Tributeparty terug als vanouds!
22 AUG 2022 | TRIBUTEPARTY

Na twee jaar een kleine editie gevierd te hebben mochten we eindelijk weer helemaal los! Tributeparty 2022 was weer als vanouds. Veertien tributebands in de prachtige tuin van Hotel Restaurant De Wolfsberg te Groesbeek. Een gezellig aangekleed terrein met terrassen, de leukste foodtrucks en – stands en gevulde koelkasten en biertanks. Alles voor een onbezorgd weekend genieten met vrienden en bekenden, want dáár is Tributeparty voor.

Dit jaar stond er een programma van topniveau met een prachtige mix van buitenlandse maar ook Nederlandse bands, oude bekende en splinternieuwe verrassingen. Van stevige rock tot de allerbeste pop en van swingende soul tot folk.

Wij kijken terug op misschien wel de allerbeste editie ooit! Op naar volgend jaar op 19 en 20 augustus.

Barry Hay & The Originals
30 APR 2022 | BARRY HAY

Wat was het een feestje! Op 30 april stond niemand minder dan Barry Hay op het podium in de tuin van De Wolfsberg. Samen met coverband The Originals speelde hij een uur lang de klassiekers van Nederlands succesvolste rockband The Golden Earring. De vonk sloeg over toen de band enkele jaren geleden met Mr. Barry Hay op het podium stond op Bonaire. Met slechts twee optredens in ons land gaven ze bij De Wolfsberg een vervolg aan deze mooie avond en dat was weer minstens zo geslaagd.

Night Fever te gast bij Tijd voor Max
1 OKT 2020 | NIGHT FEVER

Franco, Uwe en Michael speelden ter promotie van hun coronaproof Bee Gees show in AFAS LIVE een aantal liedjes in de studio bij Tijd voor Max op NPO1.

Op vrijdag 9 april staat de formatie exclusief in AFAS Live in Amsterdam met hun geliefde ‘Nights on Broadway’ show. Deze keer is de setting volledig coronaproof, zittend en op gepaste afstand, maar even spectaculair als altijd.

Het ruim twee uur durende ‘greatest hits’ eerbetoon bestaat uit het beste van het repertoire van de gebroeders Gibb. De inspiratie voor de show is het ‘One Night Only’ concert uit 1997, waarin de Bee Gees naast hun vele eigen hits ook nummers speelden die zij schreven voor artiesten als Barbra Streisand, Dionne Warwick en Kenny Rogers.

Nooit eerder stonden Uwe, Michael en Franco op het podium in onze hoofdstad. Een bijzondere primeur. De band kan niet wachten om na deze lange periode weer voor hun Nederlandse fans live te mogen spelen.

Heb je de aankondiging op NPO1 gemist? Kijk dan hier het optreden terug:

 

Jubileumeditie Tributeparty in coronaproof setting
27 JUL 2020 | TRIBUTEPARTY

De Wolfsberg presenteert: Tributeparty Terras Editie 2020. We vieren toch op aangepaste wijze op 22 en 23 augustus ons jubileum: op het terras!

In een knusse setting aan tafel geniet je twee dagen van livemuziek, lekker eten & drinken en gezelligheid. In onze terrastuin worden muzikale odes gegeven aan:

– Bob Marley door Rootsriders
– The Rolling Stones door Stones Sessions
– Simon & Garfunkel door Simon & Garfunkel Revival Band
– ABBA door A-Fever

Dit jaar is er een aangepast programma, maar zeker zo divers als altijd. Van reggae tot rock en van disco tot folk: er is voor elk wat wils. Gespeeld door vier fantastische bands uit Nederland en Duitsland die voor de eerste keer naar Groesbeek komen om live te spelen voor jullie.

Wij toveren De Wolfsberg tuin om tot een sfeervol ruim opgezet terras, zodat jij samen met je tafelgenoten optimaal gaat relaxen tijdens het gezelligste weekend van het jaar. Zien we jou dan?

Terrasconcerten met bekende Nederlandse artiesten
20 JUL 2020 | TERRAS VIERDAAGSE

Dit jaar helaas geen Vierdaagse(feesten), maar wél gezelligheid in Groesbeek. Ga uitgebreid uit eten terwijl jij jouw favoriete artiest akoestisch van heel dichtbij live ziet spelen:

–  OG3NE – Dinsdag 21 juli
– Alain Clark – Woensdag 22 juli
– Glennis Grace – Donderdag 23 juli
– Xander de Buisonjé – Vrijdag 24 juli

Vier dagen lang halen we de beste zangers en zangeressen van Nederlandse bodem naar De Wolfsberg voor een unieke belevenis voor een select gezelschap. Van dinsdag 21 juli tot en met vrijdag 24 juli kun je in onze tuin muzikaal lunchen, dineren of borrelen. Een culinaire beleving in een knusse setting op de mooiste plek van Groesbeek, terwijl je wordt getrakteerd op een persoonlijk miniconcert van één van deze Nederlandse topartiesten.

Iedere dag speelt één van deze muzikanten een akoestische set tijdens twee tijdslots in de tuin van De Wolfsberg: zowel in de middag als in de avond. Dus aan jou de keuze. Lunchen in de zomerzon of een relaxt zomeravonddiner. Maar een drankje met een borrelplank kan natuurlijk ook. Het menu wordt samengesteld door de chef van de Wolfsberg.

Als omlijsting van het programma verzorgt The Originals (bekend van Radio 538) iedere dag een extra shot live muziek. Deze mannen spelen alles wat je maar wilt horen op verzoek. Met hun act behoren ze tot de beste coverbands van Nederland.

Line up Legends of Rock 2020 bekend
28 JAN 2020 | LEGENDS OF ROCK

Legends of Rock is dit jaar terug op zondag 26 april. Tijdens hét tributefeestje voor liefhebbers van de hardere muziekstijlen worden er odes gegeven aan helden uit de rockscene. Deze editie staan er maar liefst vier liveshows op het programma met de muziek van Deep Purple, Thin Lizzy, Metallica en Status Quo. Geniet van dikke gitaarsolo’s, vurige vocalen en stevig slagwerk gehuld in een energiek eerbetoon aan een aantal van de grootste rockers op aarde.

Als een tribute wordt aangeraden door de originele band, zit het wel goed. Dat is dus het geval met Purpendicular, de meest geboekte – en volgens velen de beste – Deep Purple tribute act ter wereld. Het eerbetoon aan Thin Lizzy wordt uitgevoerd door de uit Birmingham afkomstige band Dizzy Lizzy. Bassist en zanger ‘H’ brengt met zijn stem en looks de vibe van de extravagante Philip Lynott terug op het podium. De jonge rockgroep Scream Inc. uit Oekraïne staat met hun Metallica show voor de tweede keer op het festival. Met hun snelle snaren, harde drums en de ietwat rauwe baritonstem van de zanger zetten ze een strakke productie neer. Tevens op hun conto: 85.000 bezoekers in 15 landen, 5 miljoen Youtube views en lovende woorden van Metallica zanger James Hetfield. Ten slotte strikt De Wolfsberg John Coghlan’s Quo, een band opgericht door de originele drummer van Status Quo. Als geen ander weet dit gezelschap de iconische boogie rock van Status Quo ten gehore te brengen. Een heerlijk tijdreisje naar de gloriejaren van de geliefde band.

Tickets voor Legends of Rock zijn vanaf 30 januari te koop via www.tributeparty.nl

Dit was 'Metallica in Symphony' 2020
14 JAN 2020 | METALLICA IN SYMPHONY

5 locaties | 5 live shows | 30 muzikanten | 3.500 bezoekers | 1 love for Metallica

Een aantal jaar geleden reisden de vier mannen van de Oekraïense band Scream Inc. al eens richting Nederland voor een optreden op ons festival Legends of Rock met een ode aan Metallica. Fast forward naar het heden en we kunnen stellen dat de act een indrukwekkend CV heeft opgebouwd. 5 miljoen views op Youtube, honderden uitverkochte zalen in 15 landen, 85.000 bezoekers en de goedkeuring van Metallica frontman James Hetfield als kroon op hun werk. Toen we zagen dat Max, Andrew, Taras en Michael in de tussentijd een symfonische show hadden ontwikkeld rondom het iconische livealbum ‘S&M’ van Metallica uit 1999, besloten we dat deze productie naar Nederland gebracht moest worden. Een tributeshow inclusief volledig symfonisch orkest, dit is een unieke kans voor Metallica liefhebbers om de muziek van ‘S&M’ live te horen. Dus zo geschiedde. Van 8 tot en met 12 januari 2020 was ‘Metallica in Symphony’ te bewonderen in Muziekgebouw Eindhoven, Muziekcentrum Enschede, De Vereeniging Nijmegen, Parkstad Theater Heerlen en Orpheus Apeldoorn. En wat was het vet! Iedereen die tickets heeft gekocht: enorm bedankt voor jullie vertrouwen en komst. We hopen dat jullie genoten hebben. Maar, er is meer goed nieuws: Metallica in Symphony keert volgend jaar terug naar Nederland voor een nieuwe concertreeks, yeah! Dus, kom jij dan (weer) rocken?

Foto: Marcel Krijgsman

Line-up De Wolfsberg Koningsfeest 2020 bekend
10 OKT 2019 | KONINGSFEEST

Op 27 april wordt in de tuin van hotel-restaurant De Wolfsberg in Groesbeek traditiegetrouw de verjaardag van onze koning op muzikale wijze gevierd. Tijdens de 13e editie van het leukste Koningsfeest van de regio wacht je een middag Hollandse gezelligheid en een programma vol livemuziek gespeeld door de allerbeste coverband. Van rock-‘n-roll klassiekers uit de 50’s en 60’s, tot hits uit de jaren 70 tot de 00’s en mash-ups van de muziek van nu. De sterke line-up bewijst dat nummer 13 ook een geluksgetal kan zijn.

De hoofdact is de razend populaire Edwin Evers band. Na hun uitverkochte clubtour gaat de 13-koppige formatie door naar Groesbeek met hun show vol verrassende covers. Van rustige ballads tot swingende hits, met hun creatieve uitvoering van muziek uit de jaren ’80 tot nu maken ze van ieder optreden een feest voor jong en oud. Powerteam Daredevils staat voor het tweede jaar op rij geprogrammeerd voor het Koningsfeest. De jonge mash-up coverband onder het management van The Dirty Daddies maakt grote stappen in het muziekcircuit en is dit seizoen deelnemer aan The Voice of Holland. Voor een nostalgisch tintje dragen The Bentleys hun steentje bij. Strak in het pak spelen de vijf podiumbeesten met authentieke instrumenten de sound van de jaren 50 en 60. The Beatles, The Stones en The King, deze gouwe ouwe staan allemaal op de setlist. De kaartverkoop is reeds begonnen!

De eerste Nederlandse tour is rond!
28 MEI 2019 | NEW PURPLE CELEBRATION

Sinds we New Purple Celebration afgelopen zomer hebben zien spelen op Tributeparty wisten we het zeker: dit moeten meer mensen gaan zien. Dus daar hebben we het afgelopen halfjaar onze missie van gemaakt. Er zijn talloze mailtjes en telefoontjes over en weer gegaan en eindelijk is de puzzel compleet. De allereerste Nederlandse tour van New Purple Celebration is rond en staat met hoofdletters in de agenda. En daar zijn we trots op, want deze hommage aan de charismatische Prince heeft alle ingrediënten in huis om bezoekers een onvergetelijke avond te bezorgen. Gedurende twee weken in november zal de band ons land van noord naar zuid en van oost naar west doorkruisen om verschillende zalen paars te kleuren. In thuisland Engeland zijn de lovende reviews die na hun performance getikt worden niet meer bij te houden. Reken maar dat we’re gonna party like it’s nineteen ninety-nine. De 9-koppige band trapt af in onze hoofdstad en reist vervolgens door naar Roermond, Leiden, Utrecht, Maastricht, Haarlem, Arnhem, Uden en Rotterdam. Genoeg keuze! De kaartverkoop voor de eerste show in de Q-factory start woensdag 29 mei via Ticketmaster.

7 weken, 17 shows en bijna 16.000 uitzinnige bezoekers.
15 MEI 2019 | NIGHT FEVER

Wauw. Op 24 maart trapten we in Roermond de ‘Live in Concert’ theatertour van Night Fever af en afgelopen weekend op 12 mei werd deze in Drachten in stijl afgesloten. Het vloog voorbij, maar wat hebben we genoten. 7 weken, 17 shows en bijna 16.000 uitzinnige bezoekers. Iedere avond was de Saturday Night Fever van podium tot achterste rij te voelen, en hoe. Er werd luidkeels meegezongen en enthousiast meegedanst met die heerlijke discoklassiekers van de gebroeders Gibb. De Bee Gees are staying alive dankzij jullie.

Deze prachtige trip down memory lane neemt ons eventjes mee terug naar het einde van de jaren 70 en we kunnen hier maar geen genoeg van krijgen. Daarom, goed nieuws: in december en januari keert de band nogmaals terug naar de Nederlandse podia voor een concertreeks van hun tot in perfectie uitgevoerde Bee Gees vertolking. Het lijkt onmogelijk, maar deze XL versie van de show is nog een tikje specialer. Met hun ‘Nights on Broadway’ concerten nemen ze twee extra muzikanten mee, een decor van LED walls en een gezellige afterparty in de foyer. Dat mag je als trouwe Bee Gees fan niet missen. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws over deze aankomende tour.

Het aftellen kan dus alweer beginnen, maar voor nu is het eerst bijna tijd voor vakantie. Namens Franco, Uwe, Michael en consorten een mega grote dank en buiging aan iedereen die erbij was. Wir sehen uns!

Night Fever fans bedankt!
11 DEC 2018 | NIGHT FEVER

We zijn ruim 8500 tickets verder en alle Nights on Broadway shows zijn uitverkocht! Wij kunnen wij niet anders zeggen dan dat we super trots zijn op dit resultaat! Wat een show, wat een liefde en wat een enthousiast en warm onthaal! En het wordt alleen maar mooier! Night Fever komt terug met een hele reeks nieuwe shows voor de Live in Concert tour, vanaf maart te zien bij jou in het theater! So you better keep on dancing!

Night Fever fans bedankt, op naar nog meer geweldige avonden!

 

Foto: Marcel Krijgsman

Europa’s beste Bee Gees tribute band vult opnieuw de theaterzalen!
19 NOV 2018 | NIGHT FEVER

Wegens groot succes en de vele uitverkochte zalen komt Night Fever na de Nights on Broadway tour terug met een nieuwe reeks theatershows! De ultieme live Bee Gees tribute show geïnspireerd door het ‘One Night Only’ reünieconcert van de broers Barry, Robin en Maurice in de jaren ’90. Een spectaculair eerbetoon aan de legendarische gebroeders Gibb, eenshow vol Bee Gees hits, live gespeeld door 7 muzikanten. Herbeleef oude tijden met klassiekers als ‘Spicks and Specks’ en ‘Words,’ kom uit je stoel voor je dansfavorieten uit de discojaren en haal herinneringen op bij lovesongs als ‘How deep is your love.’ Al meer dan 27.000 Nederlandse fans bezochten de show, ben jij de volgende? Ze komen nu namelijk ook naar een theater bij jou in de buurt! Kijk snel voor kaarten op www.bestofthebeegees.nl

Nights on Broadway in Breda uitverkocht!
30 OKT 2018 | NIGHT FEVER

De Nights on Broadway show in het Chassé Theater in Breda is de eerste van de vijf grote shows in Nederland die volledig is uitverkocht! Voor de show zijn ruim 2 maanden voor aanvang nog maar enkele losse plaatsen beschikbaar. Ook de kaartverkoop voor de andere vier Nights on Broadway shows in Eindhoven, Nijmegen, Groningen en Den Haag gaat als een speer. Wacht dus niet te lang met het bemachtigen van je kaarten!

Al 7000 tickets verkocht voor Nights on Broadway
25 OKT 2018 | NIGHT FEVER

Hier hadden we alleen maar van kunnen dromen: de ticketverkoop voor de grote shows gaat als een speer. De band doet maar liefst vijf zalen aan: World Forum Theater Den Haag, Chassé Theater Breda, Muziekgebouw Eindhoven, MartiniPlaza Groningen en De Vereeniging Nijmegen.

Zaterdagavond Tributeparty 2018 uitverkocht
10 AUG 2018 | TRIBUTEPARTY

De dertiende editie van het bekende tributefestival in de regio is nu al een succes. Het evenement dat jaarlijks gehouden wordt in de tuin van De Wolfsberg in Groesbeek is aanstaande zaterdagavond wederom uitverkocht, ondanks de extra ruimte die op het terrein voor een tweede podium en meer bezoekers. Op het programma staan een tiental live bands die de muziek spelen van onder andere Fleetwood Mac, De Dijk, CCR en UB40. Er zijn uitsluitend nog enkele dagtickets voor het zondagprogramma te koop.

Nights on Broadway vijfmaal te zien in Nederland
2 AUG 2018 | NIGHT FEVER

Voor het eerst komt Night Fever naar ons land met de XL productie van hun Bee Gees show: Nights on Broadway. Natuurlijk blijft het een ‘greatest hits’ show met alle Bee Gees muziek die je wilt horen, maar de band treedt nu op met een extra toetsenist en percussionist en neemt een decor van LED walls mee. Zodat de show nog indrukwekkender wordt. Na afloop is er een feestje met dj in de foyer.